• تاریخ : ۱۶ام آذر ۱۳۹۶
  • موضوع : خبری

به گفته سرویس گوناگون جام نیـوز، نان تافتون یا تافتان نان تردی است که از خمیر فطیر یا خمیر «کم ورآمده» پخته می‌شود.سعی کنید برای تنوع، یکبار هم که شده نان تافتون را خودتان در منزل و درون تابه تهیه کنید.

 

مواد لازم :

 

برای ۶ نفر

 

آب ۲لیوان

 

آرد به میزان لازم

 

روغن ۲قاشق غذاخوری

 

شکر ۱قاشق غذاخوری

 

مخمر ۱قاشق چایخوری (پودر)

 

نمک نصف قاشق چایخوری

 

طرز تهیه :

 

ابتدا آب را جوشانده و کمی صبر کنید تا ولرم شود سپس آن را با مخمر و شکر مخلوط کرده و ۱۰ دقیقه در جای گرم قرار دهید تا مخمر عمل بیاید.

 

سپس روغن را اضافه کرده و خوب هم بزنید.

 

آرد را با نمک مخلوط کرده و ۳مرتبه الک کنید و بعد کم کم به مواد اضافه کنید و مخلوط نمائید تا جایی که احساس کنید خمیر به دست نمیچسبد سپس ۱۰ دقیقه خمیر را ورز دهید طوری که با کف دست به سمت جلو بکشید و مجدد برگردانید.خمیر آماده را درون کاسه ای که چرب کرده اید به مدت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت قرار دهید.تا حجم آن ۲برابر شود.

 

روی سینی کمی آرد بپاشید ، تکه کوچکی از خمیر بردارید و با وردنه خوب باز کنید ، کف ماهیتابه را چرب کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید سپس خمیرهای باز شده را کف ماهیتابه پهن کنید تا نان ها پخته شوند ( میتوانید مقداری کنجد روی خمیر بپاشید ) ، پس از مدتی برگردانید تا طرف دیگر نیز بپزد و نان آماده شود.

 

 

نکات:


۱- مقدار کره یا روغن نباید به حدی باشد که نان سرخ شود.


۲- هرچه خمیرنازک ترپهن شود نان شماتردتر خواهد بود ،این خمیررامیتوانید درون روغن سرخ کنید و کمی پودر قند بپاشید و بعنوان میان وعده نیز مصرف کنید.


۳-میتوانید ازاین خمیربرای تهیه انواع غذاها مانند پیتزااستفاده کنید ،برای مصارف دیگری به غیرازنان تافتون مقدار روغنی که به خمیر اضافه میکنید باید ۳ برابر باشد ( برای این مقدار مواد ۵ قاشق غذاخوری لازم است ).


۴-در صورت تمایل نان را داخل فر بپزید.

 

برترین ها

۲۰۲۵

اشتراک در شبکه اجتماعی

گوگل پلاس فیسبوک تویتر لینکدین دیگ کلوب فیسنما